Blog

Wat is collageen en waarom heb je het nodig?

Comments Off on Wat is collageen en waarom heb je het nodig?

Je hoort er vaak genoeg over in reclames voor gezichtsverzorging: collageen. Dit stofje is heel belangrijk voor het behoud van een jonge, soepele huid. Maar wat is collageen? En wat doet het voor je huid? Collageen is een lichaamseigen eiwit dat zorgt voor stevigheid in de huid. Zonder voldoende collageen zie je al snel tekenen van huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels en een slappere huid. Als je om je uiterlijk geeft streef je naar het tegenovergestelde: een strakke huid met een mooie gloed. Voldoende collageen helpt je om dat te bereiken. Helaas neemt de hoeveelheid collageen in de huid af naarmate je ouder wordt. Al vanaf een leeftijd van 25 jaar treedt er zichtbare huidveroudering op doordat het niveau collageen in je huid afneemt. Gelukkig kun je daar wat aan doen, met gezichtscrèmes of supplementen, zoals het beste collageen poeder dat op de markt is.

 

Huidveroudering tegengaan

Als je huidveroudering wilt tegengaan kun je dat op verschillende manieren doen. Het is verstandig al jong met zonnebrandcrème te smeren, zelfs als het bewolkt is. UV-straling is één van de grootste veroorzakers van huidveroudering. Daarnaast kunt je producten met collageen gebruiken en met goede crèmes smeren. Ook het reinigen van de huid is belangrijk. Gebruik hiervoor producten die bij jouw huid passen. Denk aan een milde tonic voor een gevoelige en droge huid. Daarnaast houd je je huid soepel en strak door gezond te leven en te eten. Vermijd te veel suiker en zorg ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals het mineraal zink. Zink zit onder meer in groenten en fruit. Denk aan zoete aardappel en boerenkool. Vlees, vis en schaaldieren bevatten nog meer zink. Lust je dit niet, of lukt het niet om genoeg zinkhoudende voedingsmiddelen te nuttigen? Dan ondersteun je je huid natuurlijk met de beste zink tabletten die momenteel verkrijgbaar zijn. Het voordeel van dit soort supplementen is dat je heel precies kunt doseren. Je krijgt dus nooit te veel of te weinig binnen. Bovendien is het innemen van supplementen zoals zink heel eenvoudig. Je neemt ze gewoon in bij een maaltijd, bijvoorbeeld bij je ontbijt.

 

Soepele huid behouden

Om een jonge, stralende huid te behouden kun je veel doen. Een goede verzorgingsroutine is daarbij een belangrijk onderdeel. Weet je niet welke producten je moet gebruiken? Of ben je benieuwd wat voor huidtype je hebt? Informeer dan eens bij een schoonheidsspecialist. Deze kan je precies vertellen wat jouw huid nodig heeft. Je vult je routine bij voorkeur aan met de juiste supplementen. Ook een gezonde levensstijl draagt veel bij aan een soepele huid. Ook al maakt je lichaam minder collageen aan naarmate je ouder wordt, zo kun je huidveroudering toch een halt toeroepen.

 

December 20, 2022 |
Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar