10 essentials voor een gezond leven

Comments Off on 10 essentials voor een gezond leven

Een nieuwe, gezonde leefstijl is niet makkelijk om vol te houden. Met enkele trucjes, zoals het gebruik van toning gel, gaat het wél lukken.

Fruit

Fruit is een goed middel om al de zoete dingen die je tijdens de feestdagen hebt gegeten, te vervangen. Sommige fruitsoorten bevatten weliswaar nog veel suiker, zoals druiven, maar je krijgt ook vitamientjes binnen. Blauwe bessen en frambozen zijn daarentegen laag in suiker en lekker ook!

Groente

Een tweede onderdeel van je gezonde levensstijl is een grote hoeveelheid groente. Groentes bevatten veel vitamientjes. Ook als tussendoortje kun je groenten snoepen. De supermarkten hebben inmiddels de populariteit van snoepkomkommertjes en paprika’s ontdekt.

Sportoutfit

Iedere dag een halfuurtje sporten hoort er bij. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar in beweging bent. Van een stukje wandelen tot sporten in de gym tot dansen in je woonkamer: alles is geoorloofd. Maar, daar hoort natuurlijk wel een goede sportoutfit bij. De juiste kleding helpt je om in de sportmodus te komen.

Sportmaatje

Sporten is leuker als je het met zijn tweetjes doet. Zeker als je niet erg gemotiveerd bent, is er altijd iemand om je op te peppen. Haal je broer, vriendin of partner erbij en ga aan de slag. Daarna kun je je huid lekker verwennen met toning gel.

Bidon

Een bidon is een echte essential, want je moet voldoende water drinken. Als je sport, is een beetje extra hydratatie wel fijn. Neem ook een flesje mee naar je werk of zet deze op je aanrecht. Zo zie je hoeveel je drinkt en grijp je minder snel naar frisdrank.

Toning

Je moet je huid goed verzorgen. Kies daarom voor een fijne crème die je na het douchen of vlak voor het slapengaan op smeert. Zo’n toning gel kun je zien als beloning voor je harde werk. Maak van je verzorgingsritueel dan ook een echt verwenmoment.

Een koekjespot

Ja, je leest het goed. Je moet namelijk niet alleen denken aan je lichamelijke gezondheid denken, maar ook aan je mentale gezondheid. Heel af en toe mag je best wat snoepen. Met een speciale koekjespot voelt dat ene koekje als een heuse traktatie. Het kan je stimuleren om ook de week erna weer gezond te eten. En je daarna weer te trakteren op een koekje uiteraard.

January 17, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar